Van Veldhoven neemt het op voor bekritiseerde Bruggeling: “Zo kort door de bocht”

De Bock - Refaelov - Diaby - Vormer - Simons (Club Brugge - Charleroi)

05 mei 2017 10:00 - Club Brugge gaat vrijdagavond op bezoek bij Charleroi. De hamvraag van vandaag is of de uit schorsing terugkerende Timmy Simons opnieuw in de ploeg wordt gedropt tegen de Carolo’s. Het middenveld met Claudemir, Vanaken en Vormer draaide immers erg goed in de thuismatch tegen Zulte Waregem.

Harm Van Veldhoven, één van de ex-trainers van Simons, zou dat jammer vinden. “Timmy is iemand die altijd alles voor zijn sport gedaan heeft. Dat was ook al zo bij Lommel. Zijn drive, leergierigheid en werklust waren fenomenaal. Zo ging hij na een training soms nog met zijn vader mee, om met de camionette werknemers van materiaal te voorzien. Timmy had zoveel energie, hij kon gewoon niet stilzitten.”

Van Veldhoven is van mening dat onze aanvoerder te hard wordt aangepakt. “De kritiek op hem is allemaal zo kort door de bocht. Mensen komen en gaan, maar dat kan dan toch met meer respect geformuleerd worden. Ik weet zeker dat hij op fysiek vlak nog bij de besten van het elftal hoort. Met zijn voetballende kwaliteiten stak hij er nooit bovenuit, maar met zijn mentaliteit des te meer.”

“Hij speelt altijd in functie van het team. Timmy voelt perfect zelf aan wanneer hij moet stoppen. Maar als Club niet draait, wordt er snel naar hem gekeken om de ploeg te dragen. Het is vaak gemakkelijk de rekening te maken van de jongste of oudste spelers. Bovendien vind ik dat het probleem bij Brugge vooral in het aanvallende compartiment lig”, klinkt het tegenover Het Belang van Limburg.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.