Zelfs bij een driepunter op Jan Breydel mag Anderlecht zijn titelfeest vergeten

Bram Nuytinck (Club Brugge - Anderlecht)

09 mei 2017 03:00 - Komende zondag om 18 uur is het Jan Breydelstadion het decor voor de absolute kraker tussen Club Brugge en Anderlecht. Blauw-Zwart moét winnen om de titelstrijd nog spannend te houden, terwijl Paars-Wit bij een driepunter het kampioenschap op zijn naam mag schrijven. Het is echter nog maar de vraag of onze aartsrivaal in dat geval effectief kan vieren.

Zo weet Het Nieuwsblad dat Anderlecht een verbod kreeg opgelegd voor een titelviering op Brugse bodem. De politie vreest namelijk voor een provocerend effect op de thuisaanhang.

RSCA-woordvoerder David Steegen lijkt de boodschap begrepen te hebben. “We nemen zelfs geen champagne mee naar Brugge. Dat doen we nooit. Als we daar de ­titel pakken, willen we liefst zo snel mogelijk terugkeren naar Brussel om onze fans te bedanken voor het seizoen”, klinkt het.

Om die reden wil Anderlecht het Constant Vanden Stockstadion openen voor onder meer het uitreiken van de trofee en de medailles. Maar ook dat is geen evidentie. Vanwege terreurniveau 3 is het namelijk niet zeker dat er voldoende veiligheidsmensen opgetrommeld kunnen worden. “Wat er exact mogelijk is, wordt pas vandaag beslist met de gemeente”, besluit Steegen. Het is nu aan ons om een Paars-Wit titelfeest te dwarsbomen!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.