Zulte Waregem klopt aan bij Club Brugge voor speler met ideale Essevee-profiel

Francky Dury (Zulte Waregem)

13 mei 2017 08:03 - Francky Dury mag dan wel gelinkt worden aan Club Brugge, tot dusver is hij nog altijd trainer van Zulte Waregem. Zijn komst naar Jan Breydel is bovendien allesbehalve een uitgemaakte zaak en dus speurt de 59-jarige coach momenteel naar verdedigende versterking voor Essevee.

In die zoektocht is Zulte Waregem – net zoals tijdens de twee voorbije transferperiodes – uitgekomen bij Brandon Mechele. De 24-jarige centrale verdediger is momenteel op uitleenbasis actief bij Sint-Truiden, waar hij de goeie prestaties aan elkaar rijgt. Ook op Stayen zouden ze de Bruggeling graag aantrekken. De Kanaries hebben geen aankoopoptie, maar wel een voorkooprecht.

Mechele past perfect in het plaatje van Dury & co: hij is jong, Belgisch en kwaliteitsvol. Club Brugge heeft volgens HLN nog geen beslissing genomen over de toekomst van Mechele. Het wil de voorbereiding afwachten en de visie van de nieuwe trainer eerst kennen. Als Stefano Denswil en Bjorn Engels straks effectief vertrekken, kan hij bij Blauw-Zwart de concurrentie aangaan met Benoît Poulain en nieuwkomers German Mera (Deportivo Cali) en Erhan Masovic (FK Cukaricki).

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.

, , ,

Comments are closed.