‘Club Brugge komt met goed nieuws voor zijn fans en legt galamatch vast’

Club-mascotte viert met fans (Club Brugge - Zulte Waregem)

23 juni 2017 06:52 - KRC Genk wist Everton te strikken voor een duel op de fandag, AA Gent oefent tegen Nice en KV Mechelen neemt het op tegen Olympiakos. Maar ook Club Brugge maakt volop werk van een galawedstrijd. 

De Brugse Metten zijn terug van weggeweest! Het evenement ontstond in 1976, aanvankelijk als minitoernooi met vier clubs, maar evolueerde tot één jaarlijkse vriendschappelijke wedstrijd. De naam verwijst naar het historische gebeuren en de winnaar haalt als trofee “De Goedendag” binnen.

In 2010 waren er geen Brugse Metten wegens de aanleg van de veldverwarming op Jan Breydel en ook de voorbije twee seizoenen kon de amusante oefenmatch niet plaatsvinden door het overvolle voorbereidingsprogramma met Europese voorrondes én de Supercup.

Spaanse opponent

Na twee jaar afwezigheid blaast Club Brugge op vrijdag 21 juli – de nationale feestdag van België – de traditie nieuw leven in. Dat weet Het Laatste Nieuws. Voor de generale repetitie voor de start van het nieuwe seizoen wordt er deze keer onderhandeld met een Spaanse tegenstander. Verdere details volgen in een latere fase. De laatste Brugse Metten baarde in 2014 een brilscore tegen Girondins de Bordeaux.

UPDATE 12.15 uur: intussen werd bovenstaand nieuws bevestigd door de officiële website van Club Brugge. Niemand minder dan Athletic Bilbao komt op 21 juli naar Jan Breydel. Lees er hier meer over.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.