‘Club Brugge pakte ei zo na uit met controversiële transfer in de Jupiler Pro League’

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

26 juni 2017 01:00 - Club Brugge heeft met Mera, Acolatse, Masovic, Dennis, Hubert, Nakamba en Vanlerberghe al zeven zomeraanwinsten beet, maar Blauw-Zwart speurt momenteel nog altijd naar opportuniteiten op de transfermarkt. Belgen hebben daarbij een streepje voor, om zo aan het opgelegde minimumaantal van zes op het wedstrijdblad te komen.

In de wandelgangen was er al even sprake van een opmerkelijk gerucht: Vincent Mannaert & co zouden geprobeerd hebben om de 36-jarige Thomas Buffel naar Jan Breydel te halen. Intussen worden de verhalen over de interesse in de Genkse flankaanvaller bevestigd in Het Nieuwsblad.

“Nog voordat Genk een voorstel deed, zat ik al samen met Mannaert”, bekent Buffel. “In eerste instantie puur uit nieuwsgierigheid, maar het aanbod was wel aanlokkelijk. Dus moest ik de pro’s en de contra’s tegen mekaar afwegen.” Vooral het familiale aspect sprak de ervaren speler – van oorsprong een Bruggeling – aan. “Ik kon met de kids terugkeren naar de familie, wat voor stabiliteit zou zorgen (Buffel verloor begin dit jaar zijn echtgenote na een slepende ziekte, nvdr). Of ik kon ze nog een jaar in de huidige structuur laten opgroeien en de situatie over een jaar herbekijken.”

Heeft me enorm geraakt

Uiteindelijk kiest Buffel voor een verlengd verblijf in de Luminus Arena. “Ik word door de fans op handen gedragen. Dat ze een petitie hielden om me in Genk te houden, heeft me enorm geraakt.” Vandaag zet het club-icoon van Racing Genk zijn handtekening onder een contract dat hem één jaar langer in Limburg houdt.

Hoe dan ook zou een overgang naar Club erg controversieel geweest zijn. Buffel werd in het verleden geregeld uitgefloten in Jan Breydel, onder meer door zijn verleden bij Cercle Brugge. Bovendien zagen de Genkse supporters met Jelle Vossen twee jaar geleden al een icoon van hun club naar Blauw-Zwart trekken. Op sociale media reageert de Brugse aanhang furieus na de onverwachte interesse in Buffel.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.