Een matig seizoen voor Butelle, maar zijn naam duikt wel op tussen die van Neuer, Oblak en Navas

Ludovic Butelle redding

06 juni 2017 14:30 - Toen Ludovic Butelle begin 2016 bij Club Brugge arriveerde, was hij onmiddellijk één van de absolute sterkhouders. Met enkele cruciale reddingen was de Fransman zelfs een belangrijke schakel bij het binnenhalen van de veertiende landstitel. Afgelopen seizoen was het allemaal wat minder en keepte Ludo met ups en downs. 

Mogelijk heeft het matige seizoen van Butelle ook gevolgen. Zo is er nog altijd geen beslissing genomen over de optie voor een extra contractjaar. Als die niet gelicht wordt, zal Club ongetwijfeld nog een concurrent aantrekken voor Ethan Horvath.

In de tussentijd wijst Sophie Butelle met onderstaande retweet de criticasters even op het feit dat manlief voor maar liefst 33 reddingen zorgde in de korte Champions League-campagne van Blauw-Zwart. Dat blijkt uit officiële cijfers van de UEFA.

Enkel Jan Oblak (Atlético Madrid, halve finale, 39) – Manuel Neuer (Bayern München, kwartfinale, 37) en Keylor Navas (Real Madrid, eindwinnaar, 34) doen beter. Arkadiusz Malarz (Legia Warschau, groepsfase, 32) vervolledigt de top 5.

Ludovic Butelle zorgde voor 33 reddingen in de CL-campagne van Club Brugge

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.