Haalde Club absolute topper in huis? “Indrukwekkend postuur, voetballende kwaliteiten… Een beest!”

Club Brugge mascotte (2)

16 juni 2017 08:57 - Het is een publiek geheim dat Bjorn Engels geen zin heeft in een verlengd verblijf op Jan Breydel. De 22-jarige centrale verdediger heeft zijn zinnen op een transfer gezet. German Mera is één van de mannen die het Brugse jeugdproduct straks moet doen vergeten. 

Als we Het Laatste Nieuws mogen geloven, heeft Club Brugge een goeie zaak gedaan met het aantrekken van de Colombiaan van Deportivo Cali. “Mera stond in 18 van de 20 matchen in de reguliere competitie 90 minuten in de basis, en trok die lijn in de Play-Offs gewoon door. In de heenmatch van de titelfinale tegen Atlético Nacional bekroonde hij woensdagnacht zijn sterke seizoen door op slag van rust de 1-0 binnen te koppen. Mede daardoor vat Cali zondagnacht met een 2-0-voorsprong de return aan. Op een zucht van de titel dus.”

De 27-jarige verdediger beschikt over heel wat troeven. “In Colombia wordt hij omschreven als een ‘beest’ en dat is niet alleen vanwege zijn indrukwekkende postuur en duelkracht. Mera pakte de voorbije twee seizoenen maar liefst 23 gele en 3 rode kaarten. Al nam Club hem vooral vanwege zijn voetballende kwaliteiten. Sterk met het hoofd ook, zes goals op stilstaande fases de voorbije twee jaar. Mera is linksbenig en kan ook als linksachter uit de voeten, maar is op zijn best als centrale verdediger”, klinkt het in de krant. In 2015 stond de Brugse aanwinst nog op de radar van het Italiaanse Palermo.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.