Horvath moet aan de bak: “Een uitstekende opportuniteit”

Ethan Horvath (Club Brugge - Anderlecht)

05 juni 2017 08:57 - Na zeven speeldagen in de Play-Offs kreeg Ethan Horvath zijn kans van Michel Preud’homme. Intussen heeft onze 21-jarige Amerikaan 360 speelminuten achter zijn naam staan, waarvan overwinningen tegen Charleroi (1-3) en AA Gent (2-1), een gelijkspel tegen Anderlecht (1-1) en een nederlaag tegen KV Oostende (2-1). En mogelijk kan Horvath ook bij de nationale ploeg laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Horvath is één van de vier geselecteerde doelmannen door Bruce Arena, de bondscoach van de Verenigde Staten. De drie concurrenten – Tim Howard (38), Brad Guzan (32) en Nick Rimando (37) – zijn een stuk ouder dan de Brugse doelwachter, die in de toekomst het roer moet overnemen.

“Ethan is één van onze jonge, veelbelovende doelmannen, we moeten hem in actie zien de komende weken”, vertelt Bruce Arena op de officiële website. “Hij zal niet kunnen deelnemen aan de Gold Cup (begin juli, nvdr), dus is dit oefenkamp, in zijn thuisstaat Denver, een uitstekende opportuniteit.”

Komende weken staan er voor de USA twee voorrondes voor het WK van 2018 op het programma. Op vrijdag 9 juni nemen ze het op tegen Trinidad & Tobago, op maandag 12 juni tegen Mexico.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.