Leko stelt zijn eisen aan transferbeleid Club Brugge en schetst profiel gewenste versterkingen

Ivan Leko (Sint-Truiden)

20 juni 2017 09:30 - Club Brugge wist al vijf transfers officieel af te ronden, maar daar zal het zeker niet bij blijven. Op de 27-jarige German Mera na streken er met Elton Acolatse, Erhan Masovic, Emmanuel Dennis en Guillaume Hubert voornamelijk jonkies neer op Jan Breydel. Of zij straks kunnen overtuigen, valt nog af te wachten. Ivan Leko is van mening dat zijn ploeg nog enkele meer ervaren spelers kan gebruiken.

Met geweldig veel passie en grinta startte onze 39-jarige coach aan zijn avontuur op Jan Breydel. “Ik ben blij en trots naar Brugge gereden. Zenuwachtig? Dit is geen job, maar iets wat ik graag doe”, klinkt het vol zelfvertrouwen. Enkele van de meer dan 500 aanwezige fans verwelkomden Leko zelfs met een spandoek waarop ‘Welkom’ in het Kroatisch prijkte.

Met de belangrijke Champions League-voorronde (25 of 26 juli) in het vizier krijgt de Brugse spelerskern stilaan vorm. Maandag had Leko 31 spelers tot zijn beschikking, waarvan weliswaar 8 youngsters (Teunckens, Shinton, L. Lemoine, Verburgh, Lynen, Vlietinck, Ito en Osei-Berkoe). Eind deze maand sluiten ook Mera, Horvath, Refaelov, Rotariu en misschien Izquierdo aan.

Het ideale scenario

Vervolgens is het de bedoeling om enerzijds de kern af te slanken en anderzijds uit te pakken met nog enkele nieuwe namen. “Afhankelijk van de vertrekkers, verwacht ik nog twee à drie nieuwe spelers. Wij weten perfect wat we nodig hebben en op welke positie. Het bestuur is bezig”, aldus Leko tegenover Stadion. Noteer alvast: een vervanger voor Timmy Simons. Zeker nu er niet langer op Tomás Pina gerekend wordt. “Een nieuwe zes hebben we inderdaad nodig, al zijn Timmy en Claudemir belangrijke spelers voor ons.”

Cruciaal daarbij is dat de versterkingen die nog komen al iets bewezen hebben in hun carrière. “Zij moeten direct inzetbaar zijn, ja. Er is concurrentie nodig wanneer je om de drie à vier dagen op het hoogste niveau wil presteren. Het ideale scenario is binnen enkele weken een kern te hebben van 22 of 23 veldspelers en 3 keepers. Maar het is ook belangrijk om de jeugd te tonen dat – als je kwaliteit en de juiste mentaliteit hebt – er hier mogelijkheid is om door te groeien”, besluit onze coach in HLN.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.