OFFICIEEL: Engelse club breekt transferrecord om Mathew Ryan binnen te halen

Mathew Ryan (Club Brugge)

16 juni 2017 18:58 - Na een geslaagde uitleenbeurt aan KRC Genk maakte Mathew Ryan al snel duidelijk dat hij straks wil doorbreken in de Primera Division of in de Premier League. Valencia wilde de 25-jarige Australiër aanvankelijk nog een nieuwe kans geven, maar Maty eiste garanties over speelgelegenheid. En zo loopt het huwelijk tussen de gewezen publiekslieveling van Club Brugge en Valencia vroeger dan gepland op de klippen.

Zoals vorige week aangekondigd, ruilt Ryan de Primera Division in voor een avontuur bij Brighton & Hove Albion. De vice-kampioen in The Championship bereidt zich momenteel volop voor op de Premier League en wilde daarbij uitpakken met een betrouwbaar sluitstuk.

Vooral trainer Chris Hughton had de doelwachter van Valencia al langer bovenaan zijn verlanglijstje staan. Naar verluidt is er zes miljoen euro met de transfer gemoeid, een clubrecord voor Brighton. In de zomer van 2015 ving Club Brugge nog 7 miljoen euro voor Ryan. Komende vijf seizoenen beproeft onze ex-keeper zijn geluk dus in de Premier League.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.