(VIDEO) – Brugse aanwinst brengt Deportivo Cali dichtbij tiende landstitel

(VIDEO) - Brugse aanwinst brengt gewezen werkgever dichtbij tiende landstitel

15 juni 2017 07:30 - Begin januari verzekerde Club Brugge zich van de diensten van German Mera, de ex-ploegmaat van Helibelton Palacios bij Deportivo Cali. Wellicht zal de centrale verdediger wel wat later dan gepland neerstrijken op Jan Breydel. De Colombiaanse eersteklasser strijdt namelijk volop om het kampioenschap.

Deportivo Cali eindigde zesde in de Colombiaanse competitie en plaatste zich zo voor een soort van knock-out systeem dat bepaalt wie met de landstitel aan de haal gaat. Daarin schopten Mera & co het tot in de finale tegen Atlético Nacional, de nummer 1 uit de reguliere competitie die daarin maar liefst 19 punten meer sprokkelde dan Deportivo Cali.

De absolute eindstrijd wordt afgewerkt in twee fases. Woensdagnacht stond de heenwedstrijd op het programma en daarin trok Deportivo Cali aan het langste eind. Niemand minder dan Mera zorgde met onderstaande kopbal voor het openingsdoelpunt. In de tweede helft was het Jefferson Duque die de 2-0 eindstand op het bord schoot.

Zondagnacht verdedigt Deportivo Cali zijn mooie uitgangspositie op het veld van Atlético Nacional. Als het daarin slaagt, kroont het zich voor de tiende keer tot landskampioen van Colombia.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.