Club Brugge treft İstanbul Başakşehir in derde voorronde van de Champions League

De spelers van Club Brugge volgden de loting voor de derde voorronde in de Champions League

14 juli 2017 12:24 - Vrijdagmiddag werd er in het Zwitserse Nyon geloot voor zowel de Europa League als de Champions League voorrondes. Club Brugge treft met het Turkse İstanbul Başakşehir een verraderlijke tegenstander. Club Brugge speelt eerst thuis en moet daarna op bezoek bij de Turken.

Başakşehir eindigde vorig seizoen tweede, op vier punten van kampioen Besiktas. De debutant in de Champions League-voorrondes probeerde de voorbije twee seizoenen de poulefase van de Europa League te bereiken, maar AZ en Shakhtar Donetsk staken daar een stokje voor.

De meest bekende namen in de selectie van Başakşehir zijn: Emmanuel Adebayor (ex-Arsenal, Manchester City en Real Madrid), Gaël Clichy (ex-Arsenal en Manchester City), Gökhan Inler (ex-Napoli) en Eljero Elia (ex-Feyenoord). De Brugse fans zijn alleszins niet blij met de loting.

Wanneer is er het vangnet van de Europa League?

Er zijn drie scenario’s mogelijk: in het beste geval wint Club zowel de derde als de vierde CL-voorronde en mag het zich opmaken voor de groepsfase van het kampioenenbal. Als Club de derde CL-voorronde overleeft en in de vierde CL-voorronde sneuvelt, is er het vangnet van de Europa League groepsfase. In het slechtste geval verliest Club de derde CL-voorronde en moet het nog vol aan de bak in de laatste voorronde voor de Europa League groepsfase.

De loting werd aandachtig gevolgd bij Club Brugge

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.