Club Brugge troeft Anderlecht af op twee sociale media, maar moet Paars-Wit in totaal laten voorgaan

Top 5 van Belgische topclubs op sociale media

11 juli 2017 00:30 - Club Brugge en Anderlecht zijn zowel op als naast het veld elkaars concurrenten. Wat betreft de supportersaantallen in het stadion kent Club al jaren zijn gelijke niet, maar op sociale media slaagt Paars-Wit er wel in om Blauw-Zwart het vuur aan de schenen te leggen.

Volgens berekeningen van Deportes & Finanzas kon Club Brugge vorige maand rekenen op de meeste interacties op zowel Twitter als Facebook. Enkel op Instagram doet Anderlecht beter.

Opmerkelijk: RSCA heeft meer dan 1 miljoen Facebook-likes, maar scoort qua interactie minder goed dan de 288.000 likes van Club. Anderlecht vergaarde enorm veel Egyptische likes toen Mahmoud ‘Trezeguet’ Hassan in 2015 naar het Astridpark verkaste, maar die kon tot dusver niet doorbreken in het Constant Vanden Stockstadion.

En dus zijn de Hassan-fans niet bepaald actief op het Facebook-account van Paars-Wit. Eind vorige maand werd de speler uitgeleend aan het Turkse Kasımpaşa.

Top 5 Belgische topclubs op sociale media

(1) Anderlecht met 156.209 interacties
(2) Club Brugge met 146.724 interacties
(3) AA Gent met 46.039 interacties
(4) Standard met 39.138 interacties
(5) KRC Genk met 24.304 interacties

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.