D’Hooghe komt met emotioneel verhaal over hoe hij voorzitter werd

Michel D'Hooghe (Club Brugge)

01 juli 2017 06:55 - Op zijn 71ste is het voor Michel D’Hooghe genoeg geweest en trekt hij zich terug uit de voetbalwereld. De baron heeft er een lange carrière opzitten, die begon als ploegdokter bij Club Brugge. Daarna was hij nog voorzitter van de KBVB én van Club, terwijl hij ook bij de FIFA enkele belangrijke functies vervulde.

Van 2003 tot 2009 zwaaide D’Hooghe de scepter. Maar evident was dat niet. In Het Nieuwsblad doet hij het emotionele verhaal van hoe hij op de voorzittersstoel terecht kwam. “Begin maart 2003 rinkelde de telefoon. De secretaresse van Michel Van Maele zei mij dat de burgemeester, dat was zijn bijnaam, mij dringend wilde spreken. Ik liet mijn patiënten staan en zag dat de burgemeester stervende was. Hij kneep in mijn hand en fluisterde: Michel, je gaat de Club toch niet in plan laten? Ik was totaal verbouwereerd”, aldus D’Hooghe.

“Ik was van plan me helemaal te richten op mijn carrière bij FIFA, maar voelde me schatplichtig aan Club en werd unaniem tot voorzitter verkozen. Op het einde van mijn termijn richtte ik al mijn energie op de bouw van een stadion. We hadden een ideaal terrein gevonden in Loppem, maar door politieke tegenwerking in de stad Brugge werd het project verhinderd. Tien jaar later moet de eerste steen nog altijd gelegd worden.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.