Leko antwoordt op kritiek: “Begreep perfect dat veel mensen zo dachten”

Jordi Vanlerberghe en Ivan Leko

07 juli 2017 08:32 - Vlak voor het begin van de voorbereiding werd Ivan Leko aangesteld als trainer van Club Brugge. De 39-jarige Kroaat kwam verrassend over van Sint-Truiden en daar werden aanvankelijk de nodige vragen bij gesteld. Vooral zijn jonge leeftijd deed de wenkbrauwen fronsen.

“En ik was nog maar drie jaar trainer. Ik begreep perfect dat veel mensen zo dachten. Maar anderzijds zat ik al van mijn zeventiende in het profvoetbal, dat maakte al 22 jaar”, antwoordt Leko echter in Het Nieuwsblad.

“Het is ook een tendens: je ziet in veel Europese topclubs jonge trainers. De Coach van het Jaar in Duitsland dit seizoen was pas 29 jaar (Julian Nagelsmann, Hoffenheim, nvdr.). Het gaat om je kwaliteiten. Ik geloof nog steeds dat ik het als trainer verder zal schoppen dan als speler. Ik zei dat al zeven, acht jaar geleden. Omdat ik al als speler liep te denken: Waarom spelen we zo en niet zo?”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.