Nakamba maakt kennis met Club Brugge: “Hij is één van de grootste spelers in België”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

07 juli 2017 08:41 - Club Brugge trok deze zomer al acht nieuwkomers aan, al worden zij lang niet allemaal meteen in de basis verwacht. Wie wél een directe versterking zou moeten zijn, is Marvelous Nakamba. De Zimbabwaan werd overgenomen van Vitesse om Timmy Simons op te volgen.

“De spelers maken er continu grapjes over”, lacht Nakamba in Het Laatste Nieuws. “Timmy speelde al toen ik nog niet naar school ging. (kijkt serieus) Ze zeggen dat ik veel zal leren van één van de grootste spelers in België. Ik heb al gemerkt dat hij ongelooflijk belangrijk is in de kleedkamer. En het is buitengewoon dat iemand zo lang kan voetballen.”

De middenvelder heeft op zijn 23ste al de nodige watertjes doorzwommen. “Pas op mijn zestiende speelde ik voor het eerst in een professioneel team (Bantu Rovers, nvdr). Eén jaar later mocht ik testen bij Cercle Brugge, maar ik kon er pas op mijn achttiende een contract krijgen. Uiteindelijk ben ik bij Nancy terechtgekomen. Van daar ging het naar Vitesse, waar ik ben doorgebroken, en toen was Club Brugge plots geïnteresseerd. Toen ik dat hoorde, wou ik er meteen heen. Brugge is een grotere club dan Vitesse, één die elk seizoen Champions League speelt.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.