‘Odjidja in lastig parket na mislopen van lucratieve transfer: fans spuwen hun gal’

Vadis Odjidja-Ofoe (Club Brugge)

04 juli 2017 14:30 - Na enkele moeilijke jaren bij Norwich City kwam Vadis Odjidja opnieuw aan de oppervlakte bij Legia Warschau. Zo veroverde onze gewezen middenvelder de landstitel en werd hij verkozen tot Speler van het Jaar in de Poolse competitie. Die goeie prestaties wilde hij graag verzilveren met een lucratieve transfer naar het Russische Krasnodar, maar dat lijkt niet langer een optie.

Odjidja verkoos de Russische roebels boven een terugkeer naar België of een avontuur bij Olympiakos, maar zijn manager heeft laten weten dat de deal met Krasnodar in extremis afgesprongen is. “Vraag maar aan de voorzitter van Legia Warschau waarom de transfer niet plaatsvindt. De club moet zijn afspraken nakomen”, klinkt het tegenover de Poolse journalist Maciej Kaliszuk.

Legia kon zo’n 3,5 miljoen euro vangen voor een 28-jarige speler die nog maar één jaar onder contract ligt, maar wil daar dus niet van weten. Odjidja heeft zich hoe dan ook allesbehalve populair gemaakt bij de fanatieke aanhang van de Poolse topclub. Aanvankelijk stuurde hij zijn kat naar de voorbereiding, maar op Twitter klonk het dat hij zijn club trouw zou blijven. Enkele dagen later volgden desondanks de vergevorderde onderhandelingen met Krasnodar.

In 2012 stond Odjidja op een zucht van Everton, maar ketste zijn droomtransfer op het laatste moment af omdat de papieren niet voor het verstrijken van de transferdeadline in orde waren. Bij Club lag de middenvelder ook al onder vuur omdat hij onder meer in de pers uithaalde naar Club-icoon Gert Verheyen: “Wat heeft hij ooit bewezen?”, klonk het toen. De reputatie van de Poolse fans is echter van een heel ander kaliber dan die van Blauw-Zwart.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.