Roep om Bruggeling klinkt steeds harder bij nationale ploeg

Poulain, Cools, Vossen en Denswil (Westkapelle - Club Brugge)

13 juli 2017 06:47 - Met Ethan Horvath (Verenigde Staten), Marvelous Nakamba (Zimbabwe), Lior Refaelov (Israël), Abdoulay Diaby (Mali), Dorin Rotariu (Roemenië) en recent ook José Izquierdo (Colombia) beschikt Club Brugge momenteel over een handvol internationals. Als Dion Cools wil, kan hij zich aan dat rijtje toevoegen…

Cools kwam al in actie voor de U19 en de U21 van België, maar uitzicht op een selectie van Roberto Martinez heeft de 21-jarige Bruggeling voorlopig niet. Bij de Rode Duivels kampt hij met concurrentie van rechtsachters als Thomas Meunier (PSG) en Thomas Foket (AA Gent). Al mag laatstgenoemde een halfjaar niet voetballen door hartproblemen. Maar ook centrale verdedigers als Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur), Laurent Ciman (Montreal Impact) en Dedryck Boyata (Celtic) kunnen depanneren op de rechtsback.

Desondanks kan onze vleugelverdediger nú al international worden, zij het van Maleisië. Cools heeft immers Maleisische roots langs de kant van zijn moeder. Nelo Vingada, de Portugese bondscoach van het Maleisisch voetbalelftal, heeft aan ESPN laten weten dat hij de jongeling van Blauw-Zwart wil overtuigen om voor Maleisië te kiezen.

“We staan met Cools in contact”, aldus Vingada. “Of hij voor Maleisië wil spelen weten we niet, maar we kunnen maar proberen”, klinkt het. De bal ligt nu in het kamp van Cools zelf, die vorig seizoen alvast liet optekenen dat hij alle opties wil openhouden. Het verschil is alleszins gigantisch: België staat 10de op de FIFA-ranking, Maleisië 167ste.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.