Vandenbempt velt zijn oordeel over het nieuwe Club Brugge

Peter Vandenbempt (analist)

27 juli 2017 15:04 - Club Brugge begon woensdagavond aan zijn seizoen met de Champions League-voorrondewedstrijd tegen Istanbul Basaksehir (3-3) en zaterdag staat in Lokeren ook de eerste competitiewedstrijd op het programma. Peter Vandenbempt laat zijn licht schijnen op Blauw-Zwart en uit zijn verwachtingen.

“Voor mij is Club Brugge de grote onbekende”, oordeelt de commentator bij Sporza. “Er is veel volk gebleven en er is veel volk bijgekomen, maar de belangrijkste verandering is de nieuwe trainer.” Dat is Ivan Leko. “Leko is iemand die voetbal ademt, die passioneel is en een duidelijke visie heeft. Maar Leko is aan de top toch ook onervaren.”

“Ik denk dat voor Club tijd en geduld de sleutelbegrippen zijn. En een klein beetje meeval, zoals Weiler dat vorig seizoen ook gehad heeft. Om je ideeën door te drukken, heb je een beetje meeval nodig. En enkele goeie resultaten. Ik denk dat Club tijd nodig heeft en een beetje moet aanklampen in het begin van het seizoen. De trainer moet krediet krijgen en we moeten weten welke zware erfenis hij heeft.”

“Nakamba kan een succes worden”

Ook over de transfers velt Vandenbempt zijn oordeel. “Refaelov lijkt helemaal fit te zijn en dat is ongelofelijk belangrijk. Dat heeft ook een rol gespeeld in het mislopen van de titel vorig jaar. Izquierdo is er nog, maar hij gaat weg en dat is een ongelofelijke aderlating. Het wordt niet zo eenvoudig om hem te vervangen.”

“Wat het defensieve werk betreft, is het belangrijk dat Poulain fit blijft en Denswil blijft. Het is overigens opvallend hoe Club heel veel spelers aangetrokken heeft die we niet echt kennen. Ik hoor veel goeie dingen over Dennis, maar dat is nog een onbekende factor. En ook de nieuwe Colombiaan schijnt een vaardige dribbelaar te zijn. Nakamba kan wel een succes worden, want Simons was stilaan aan vervanging toe.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.