Verhaeghe antwoordt op kritiek: “Daar trok Anderlecht de stekker uit”

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

01 juli 2017 12:02 - De voorbije dagen lag Bart Verhaeghe onder vuur naar aanleiding van de voorzittersverkiezingen bij de voetbalbond. Die werden gewonnen door Gérard Linard, de kandidaat die gesteund werd door de profclubs maar lang niet bij iedereen goed ligt. Verhaeghe werd daarbij afgeschilderd als een marionettenspeler die achter de schermen aan alle touwtjes trekt. Op die kritiek reageert hij nu fel.

“Ik heb bij de verkiezing van de nieuwe bondsvoorzitter géén coup gepleegd”, klinkt het categoriek in Het Laatste Nieuws. “Ik heb Gérard Linard niét gevraagd om zich kandidaat te stellen – ik had me zelfs al neergelegd bij een verlengd mandaat van François De Keersmaecker.”

Ook in het dossier van het Eurostadion wordt Verhaeghe – als tegenstander van het stadion – vaak een kwalijke rol toegedicht. “Anderlecht heeft de stekker uit het Eurostadion getrokken, niet de bond, noch ikzelf. Of nu De Keersmaecker voorzitter is, of Linard, of Gilbert Timmermans, of zélfs Bart Verhaeghe – it doesn’t matter. Het Eurostadion is een politiék probleem – de overheid in België slaagt er niet in om op redelijke termijn zijn werk te doen”, is hij echter duidelijk.

VERANTWOORDELIJKHEID

“Ik neem mijn verantwoordelijkheid als ondervoorzitter van de voetbalbond en als lid van de raad van bestuur ter harte om ons voetbal vooruit te helpen. En wie denkt dat ik intussen de zaakjes tracht te regelen in het belang van Club Brugge, is fout. Ik heb vastgesteld dat Roger Vanden Stock en Anderlecht óók het algemeen belang willen dienen”, besluit Verhaeghe nog.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.