Verhaeghe onder vuur bij fans Rode Duivels, boycot dreigt

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

27 juli 2017 17:13 - Bart Verhaeghe is naast voorzitter van Club Brugge ook ondervoorzitter van de KBVB. In die dubbele functie groeide hij uit tot één van de belangrijkste figuren in de Belgische voetbalwereld en – zoals het spreekwoord gaat – hoge bomen vangen veel wind. Nu hebben de supporters van de Rode Duivels zich tegen Verhaeghe gekeerd.

1895, de grootste supportersfederatie van de nationale ploeg, dreigt ermee de interland van 10 oktober tegen Cyprus te boycotten als Verhaeghe geen ontslag neemt. Ze beschuldigen hem ervan de bouw van het Eurostadion tegen te werken, omdat dat zijn Uplace-project in Vilvoorde zou kunnen dwarsbomen. Ze geven zelfs aan over aanwijzingen te beschikken dat Verhaeghe het stadion actief tegenwerkt.

“Het is straf, maar wat Verhaeghe doet is nog straffer. Hij speelt met de toekomst van het Belgische voetbal. We roepen de Rode Duivels ook op om ons te steunen. We weten dat het gevoelig ligt om een ontslag te eisen, maar we vragen hen om het Eurostadion te steunen. Ze kunnen laten zien dat ze er willen spelen. Een stadion in 2020 zou ook twee thuiswedstrijden betekenen op het EK. Dat kan alleen in ons voordeel zijn”, legt bestuurslid Michael Vandersteen uit aan Sporza.

“Hand in eigen boezem steken”

Verhaeghe toont zich in een reactie niet onder de indruk van de beschuldigingen. “De Brusselse politici en de initiatiefnemers van het Eurostadion-project moeten de hand in eigen boezem steken. Ze moeten hun falen niet naar mij of de KBVB doorschuiven. Ze moeten zelf maar deskundiger worden”, vertelt hij. “Dat degene die mijn rol in twijfel trekken hun aantijgingen hard maken en met bewijzen komen. Als ze dat kunnen, zal ik de nodige stappen ondernemen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.