Anderlecht met de grond gelijk gemaakt: “Er is meer vreugde in een sterfhuis dan in het Astridpark”

René Weiler (Anderlecht)

28 augustus 2017 01:00 - Terwijl Club Brugge met 15 op 15 fier bovenaan het klassement van de Jupiler Pro League prijkt, kwam grootste titelconcurrent Anderlecht de voorbije weken niet verder dan een desastreuze 5 op 15. Hugo Camps kon de prestatie van de manschappen van René Weiler in de Ghelamco Arena allesbehalve smaken en haalt in zijn column voor Het Laatste Nieuws dan ook uit naar alles dat paars en wit ziet. 

“Je kan je toch niet voorstellen dat er één speler van Anderlecht zou geselecteerd worden voor een interland. Het spel van RSCA is zo armoedig dat je moet hopen op een elektriciteitspanne op de avonden dat de Brusselaars tegen Bayern, PSG en Celtic moeten aantreden voor de Champions League. Ik raad voetballiefhebbers aan even het land uit te vluchten.”

“Anderlecht voetbalt niet meer, Anderlecht strompelt, en dat al vijf wedstrijden lang. Niemand grijpt in. Uit pure kolere banjerde Roger Vanden Stock Leander Dendoncker uit de selectie omdat de sterspeler van vorig seizoen alleen maar met zijn transfer bezig is. Gelijk heeft-ie. Iedere stilist die van voetbal houdt, moet zo snel mogelijk weg uit Neerpede. Daar leert hij af in plaats van bij.”

Ik ken niemand die zo tegen zijn zin leeft

“De miserabele wedstrijd tegen AA Gent was een medicijn tegen verlangen. Dit voetbal van Anderlecht wil je niet meer zien. Er is meer vreugde in een sterfhuis dan in het Astridpark. Dan liever hockey of korfbal. Als je maar weer eens gezichten mag zien met iets van passie en speelvreugde. Bij Anderlecht zijn de gezichten al even stram als de benen.”

“Sven Kums komt zelfs in aanmerking voor de titel ‘Nationaal chagrijn’. Ik ken niemand die zo tegen zijn zin leeft als deze begenadigde middenvelder. Een pass op maat is hem al te veel. De Zwitserse coach zegt na iedere wedstrijd: “Er moet nog veel gewerkt worden.” Juist niet. Weiler heeft de spelers suf ‘gewerkt’. Ze weten niet meer of ze van voren of van achteren leven, laat staan voetballen. Stop het strafkamp Anderlecht.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.