Club Brugge moet het opnemen tegen AEK Athene op weg naar de groepsfase van de Europa League

Poulain, Cools, Vossen en Denswil (Westkapelle - Club Brugge)

04 augustus 2017 13:12 - Vrijdagmiddag werd er in het Zwitserse Nyon geloot voor de laatste voorronde in de Europa League. Club Brugge kon als reekshoofd uitkomen tegen één van de volgende vijf teams: Maritimo (POR), Rode Ster Belgrado (SRB), AEK Athene (GRE), Osijek (CRO) of Skendija (MKD).

Uiteindelijk kwam AEK Athene als tegenstander uit de bus. Club speelt eerst thuis, op donderdag 17 augustus. De terugmatch vindt plaats op donderdag 24 augustus. AEK Athene plaatste zich net als Club voor de derde voorronde van de Champions League, maar werd daarbij uitgeschakeld door CSKA Moskou. In eigen huis verloor het met 0-2, op verplaatsing werd het 1-0 voor de Russen.

Bij de nummer vier uit Griekenland speelt met Viktor Klonaridis (ex-Moeskroen) één Belg. Hij werd deze zomer voor 200.000 euro weggeplukt bij Lens. Blauw-Zwart is door de uitschakeling van AA Gent (tegen Altach) en KV Oostende (tegen Marseille) de enige Belgische vertegenwoordiger in de laatste voorronde van de Europa League. Zulte Waregem is als bekerwinnaar rechtstreeks geplaatst voor de poulefase.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.