Daarom droeg Teodorczyk en niet Dennis de Gouden Stier de voorbije weken

Emmanuel Dennis steekt tong uit (Club Brugge - AZ)

15 augustus 2017 14:00 - Heel wat supporters vroegen zich de voorbije weken af waarom de Gouden Stier op het shirt van Anderlecht-aanvaller Łukasz Teodorczyk prijkte. De 26-jarige Pool vond dit seizoen immers nog geen enkele keer de weg naar doel, terwijl onze Emmanuel Dennis 4 keer scoorde in zijn eerste 3 competitiematchen. BlauwZwartFans ging voor u op zoek naar de verklaring.

In het algemene reglement van de Jupiler Pro League staat dat de topschutter van vorig seizoen tot en met speeldag 3 sowieso met de Gouden Stier mag spelen. Vanaf speeldag 4 komt hier dus verandering in.

Jammer genoeg zal niet Dennis, maar wel Zinho Gano straks mogen pronken met de Gouden Stier op de achterkant van zijn shirt. Onze ex-speler wist immers 4 doelpunten buitenshuis te scoren voor Waasland-Beveren, terwijl het nieuwe goudhaantje van Blauw-Zwart ‘slechts’ 3 van zijn 4 goals op verplaatsing maakte. Onderstaand de criteria waarnaar de Jupiler Pro League kijkt.

Criteria voor het bepalen van de Gouden Stier

 • Aantal gemaakte doelpunten
 • Aantal gemaakte doelpunten op verplaatsing
 • Aantal gemaakte doelpunten thuis
 • Aantal speelminuten
 • Aantal assists
 • Aantal gemaakte doelpunten exclusief strafschoppen

Topschuttersstand

 1. Zinho Gano – Waasland-Beveren – 4 goals
 2. Emmanuel Dennis – Club Brugge – 4 goals
 3. Siebe Schrijvers – KRC Genk – 3 goals
 4. Mbwana Samatta – KRC Genk – 3 goals
 5. Ivan Saponjic – Zulte Waregem – 2 goals

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.