Daarom scoorde ‘De Kotmadam’ beter dan Club Brugge

José Izquierdo teleurgesteld (Club Brugge - AZ)

04 augustus 2017 18:00 - Vrijdag verscheen er in Het Nieuwsblad een op het eerste zicht opvallend nieuwsbericht: “De Kotmadam scoort beter dan Club”, kopte de krant. Maar in feite zijn de kijkcijfers in kwestie helemaal niet zo verwonderlijk. 

De wedstrijd van Club Brugge tegen Istanbul Başakşehir lokte gemiddeld 339.000 kijkers, met 446.606 kijkers op het drukst bekeken moment. Volgens Q2 is het nieuwe seizoen van de Champions League daarmee beter gestart dan vorig jaar. Desondanks deden de herhalingen van De Kotmadam (346.000) en De Kliniek (365.000) het beter qua gemiddelde kijkcijfers.

De verklaring hiervoor ligt in vier factoren. Eerst en vooral zijn er heel wat mensen op vakantie. Daarnaast ging het ‘maar’ om de derde CL-voorronde en was de Turkse vicekampioen voor het grote publiek een onbekende tegenstander. Tot slot was ook het scoreverloop een grote boosdoener. Na zeven minuten kwam Club namelijk al op achterstand door een kopbalgoal van Emmanuel Adebayor en op het half uur verdubbelde Edin Višća de score. Ongetwijfeld een moment waarop de niet-Club-fan afhaakte.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.