Een 3-3 uit de heenmatch goedmaken? Zoveel % kans heeft Club om alsnog door te stoten

Club-spelers vieren overwinning met fans (Club Brugge - Zulte Waregem)

01 augustus 2017 02:00 - Een sterke eerste helft gecombineerd met een hele matige tweede zorgde voor een 3-3 gelijkspel op Jan Breydel tegen Istanbul Başakşehir. Niet meteen een uitslag die het beste doet vermoeden als we de statistieken erbij nemen. 

Zo weet HLN dat Club Brugge zich in zijn geschiedenis slechts één keer kon kwalificeren na een verlies (vijf keer) of gelijkspel (vier keer) in eigen huis. Daarvoor moeten we al teruggaan naar het jaar 1996, toen Blauw-Zwart in de eerste ronde van de UEFA Cup op verplaatsing bij BK Lyngby een 1-1 gelijkspel uit de heenmatch nog goedmaakte door met 0-2 te gaan winnen in Denemarken.

Als we iets ruimer gaan en de algemene cijfers van het Europese voetbal erop naslaan, zien we dat het slechts zeven keer gebeurde dat een club een 3-3 in eigen huis nog wist op te halen. Zeven keer op een totaal van 39 pogingen, zo meldt Het Nieuwsblad. Goed voor een slaagpercentage van amper 17,9 procent. En toch… Na de 1-3 op Besiktas in 2015 geloven de manschappen van Ivan Leko absoluut nog in een goeie afloop in Turkije.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.