Harde kern van Club Brugge oogst lof: “Chapeau, héél véél respect”

Brugse noordtribune (Club Brugge - Standard)

29 augustus 2017 14:33 - Onlangs werd de stad Brugge opgeschrikt door een geval van zinloos geweld. Een 14-jarige jongen werd op klaarlichte dag door een bende jongeren in elkaar geschopt en geslagen, waarna de beelden ook nog eens online verschenen. Onder meer enkele jongens uit de harde kern van Club Brugge trokken aan de alarmbel en zochten de daders op aan het station.

“We hebben hen heel duidelijk gezegd dat dit zo niet verder kan”, vertelt de initiatiefnemer aan Het Nieuwsblad. “Het kan niet de bedoeling zijn dat die hier een schrikbewind gaan voeren. Als ze van hulpeloze jongeren in elkaar slaan een nieuwe hype willen maken, zijn ze in de verkeerde stad.”

“Ik werd er door verschillende jongeren en zelfs ouders op attent gemaakt. Die gasten noemen zichzelf de Tigra’s en de Hyena’s. Het gaat om twee jongerenbendes van allebei ongeveer vijftien leden. Op één filmpje sloegen ze een meisje tot ze aan het huilen ging. Mijn haren kwamen recht overeind.”

Paal en park aan stellen

“Wij zijn ook vaders en het kan niet zijn dat onze eigen buurt geterroriseerd wordt. Dat onze kinderen niet meer durven buiten komen uit schrik om in elkaar geslagen te worden. Dus toen we die jongeren aan het station zagen, vroegen we hen of ze lid van die ‘bendes’ waren. We hebben gevraagd wat de bedoeling was en duidelijk gemaakt dat ze dat in Brugge beter niet meer kunnen doen.”

Het offensief maakte zodanig indruk dat de digitale verontschuldigingen in sneltempo de ronde deden op sociale media. “En ik kreeg tientallen berichten van jonge gasten en hun ouders uit Brugge”, zegt de initiatiefnemer. “Zij zijn tevreden met onze aanpak. Iemand moet hier paal en perk aan stellen. Hopelijk is de boodschap aangekomen.” Op Facebook vlogen de felicitaties alvast in het rond.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.