Heeft Club straks een titelconcurrent minder? ‘RSCA moet zich nú al serieus zorgen maken om Play-Off 1’

Olivier Deschacht (Anderlecht)

28 augustus 2017 00:15 - Ja, we zijn pas vijf speeldagen ver. Ja, het seizoen is nog héél lang. En ja, Anderlecht en Club Brugge tekenden tot dusver áltijd present in Play-Off 1. Maar de cijfers… die liegen er niet om. 

Een slechte competitiestart heeft niet per definitie grote gevolgen, maar anderzijds leert het verleden ons dat het niet eenvoudig is om een achterstand goed te maken. Zo heeft Het Laatste Nieuws berekend wat de Play-Off 1-kansen zijn van de topploegen die hun start misten.

“Zeven clubs tellen vijf punten of minder na vijf speeldagen. Onder hen: Anderlecht (5), Standard (4), AA Gent (2) en KV Oostende (0). Sinds de invoering van de Play-Offs is het nog maar driemaal gebeurd dat een ploeg zich nog voor Play-Off 1 kon plaatsen na een start met 5 op 15 of slechter. Dat komt neer op 3 op 48 deelnemers. Oftewel 6,25% kans.”

Zij haalden Play-Off 1 na matige start

2010-2011 Lokeren (Maes) na 3 op 15
2014-2015 Charleroi (Mazzu) na 4 op 15
2014-2015 KV Kortrijk (Vanderhaeghe) na 4 op 15

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.