Hoe reageert Vormer op komst van Clasie? “Hij was 100% de reden voor mijn vertrek bij Feyenoord, maar…”

Ruud Vormer viert (Club Brugge - Standard)

31 augustus 2017 02:22 - Woensdagavond verraste Club Brugge vriend en vijand door Jordy Clasie naar Jan Breydel te halen. In normale omstandigheden onhaalbaar, maar de speler zelf begon te pushen bij Southampton. Hij wil immers koste wat het kost opnieuw international worden om zo een eventueel WK met Oranje in Rusland mee te maken. Maar hoe voelt Ruud Vormer zich nu precies bij de hele situatie? Clasie was immers de man die onze huidige kapitein destijds uit de ploeg speelde bij Feyenoord. 

“Jordy is inderdaad honderd procent de reden waarom ik ben weggegaan bij Feyenoord”, geeft Vormer toe in Het Laatste Nieuws. “Maar daar speelde ik als een echte nummer zes. Nu speel ik als een nummer acht. Of ik me toch niet een beetje bedreigd voel door zijn komst? Met de status die ik nu heb, zou ik het niet eens erg vinden. De voorbije seizoenen is er wel wat veranderd voor mij.”

“Al gaat het druk worden op het middenveld. Dat beseffen we goed. Nakamba, Clasie, ikzelf, Vanlerberghe, Vanaken, Refaelov… Maar ik heb al met Clasie samenengespeeld. Toen stonden we naast elkaar, beiden als defensieve middenvelder. Niet dat dat zo vaak gebeurde, maar in mijn ogen ging dat toch goed. Al voelt het met Nakamba ook wel goed. Maar Jordy als nummer zes en ik als nummer acht samen in de ploeg zou ook wel werken. Ik weet precies hoe hij voetbalt, ik heb er twee jaar mee getraind en gespeeld.”

Afsluiten doet Vormer met de grootste kwaliteiten van Clasie. “Het is een bikkeltje, hoor. Een directe versterking voor ons. Zeker ook met zijn mond op het veld. Hij is wel die speler die ons strijdlust kan bijbrengen. Ik denk dat ze daar ook op zoek naar waren.” Voor gestalte moet je dan weer niét bij de huurling van Southampton zijn. “Hij is nog kleiner dan ik, 1m69, terwijl ik 1m76 ben. Maar hebben wij dan gestalte nodig? Ik vind van niet.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.