Hoongelach met Buffalo’s misplaatst? “Enig gegniffel was de Gentse familie toen ook niet vreemd”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

05 augustus 2017 05:00 - AA Gent keerde donderdagavond met het schaamrood op de wangen huiswaarts door de Europese vernedering tegen Altach, een voetbalclub uit een dorpje met godbetert 6000 inwoners. Exit Europa dus voor de Buffalo’s, die voor het seizoen nochtans straffe doelstellingen uitspraken. Op sociale media zagen de Club-fans er de humor wel van in. Peter Vandenbempt schetst zijn bedenkingen. 

“AA Gent heeft zijn hoge ambities uitgesproken en dan ben je in ons land nu eenmaal kwetsbaar”, opent de analist in zijn column voor Het Nieuwsblad. “Onze volksaard verdraagt geen uitgesproken ambitie. Vanuit onze aangeboren bescheidenheid genieten we van leedvermaak als de schaarse durvers onder ons op hun gezicht gaan.”

“Leedvermaak is in zekere zin ook een vorm van erkenning. Niet prettig, maar wel een signaal dat AA Gent tot de top gerekend wordt”, oordeelt Vandenbempt. Tot slot voegt hij eraan toe dat de Buffalo’s ook in eigen boezem moeten kijken. “Overigens: enig gegniffel bij de puntloze Champions League-campagne van Club Brugge vorig jaar was de Gentse familie ook niet vreemd”, klinkt het.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.