Is monsterboete omtrent huurling Coopman competitievervalsing? CEO van de Pro League geeft antwoord

Sander Coopman traint mee met Club Brugge

08 augustus 2017 01:00 - Maandag raakte bekend dat huurling Sander Coopman vrijdagavond niet in actie zal komen met Zulte Waregem tegen Club Brugge. Tenzij Francky Dury & co zo’n 700.000 tot 1.000.000 euro boete willen neertellen. Vorig seizoen was de 22-jarige middenvelder nog één van de smaakmakers van Essevee tegen Blauw-Zwart. 

Er kwam al heel wat kritiek op het feit dat Coopman niet mag aantreden tegen Club, maar volgens Pierre François – CEO van de Pro League – worden er géén regels overtreden. “Het is alleszins geen inbreuk op de arbeidswetgeving. Zowel de clubs als de speler gaan immers akkoord. Van competitievervalsing is er evenmin sprake.”

Enkele jaren geleden lanceerde François zelf nog een verbod om spelers op te stellen tegen hun moederclub. “Omdat we vreesden dat het zich iedere keer tegen de speler of club zou keren. Als iemand goed speelt tegen zijn moederclub klaagt iedereen dat het geen slimme zet was om hem uit te lenen. En bij een slechte prestatie zou men zeggen dat hij ze wou bevoordelen. Maar omdat die regel niet comform was met de FIFA hebben we dat teruggedraaid”, besluit de CEO van de Pro League in HLN.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.