Johan Boskamp verstuurt een stevige waarschuwing naar Club Brugge

Johan Boskamp (analist)

19 augustus 2017 19:20 - Sinds dit seizoen is Ivan Leko trainer bij Club Brugge. De Kroaat probeert blauw-zwart dezer dagen nog wat meer naar zijn hand te zetten, maar heeft daar vanzelfsprekend tijd voor nodig. Volgens analist Johan Boskamp moet onze nieuwe coach die tijd ook krijgen van het bestuur.

“Ik wist al op voorhand dat Club Brugge niet door die voorrondes zou wandelen”, steekt Boskamp van wal in Het Belang van Limburg. “Daarom vind ik ook dat Verhaeghe en Mannaert die twee competities moeten scheiden in hun beoordeling. Akkoord, als ze nu ook de Europa League zouden mislopen, gaan ze af als een gieter, maar toch mag Leko daar niet het slachtoffer van worden.”

“Dat is als een vlag op een strontschuit en zou nergens op slaan. Of is iedereen vergeten dat Michel Preud’homme vorig jaar nul op achttien haalde in de Champions League? Heeft Club Brugge hem toen aan de deur gezwierd? Natuurlijk niet, want Preud’homme is een grote naam”, gaat de Nederlander verder.

“Bij STVV lukte het ook pas na een maand of zes voor Leko”

Volgens Boskamp moet het bestuur de nieuwe trainer dan ook tijd geven. “Als ze Leko wel op de stenen zouden gooien om de fans te sussen, dan zijn het laffe mensen en maken ze zich belachelijk. Ik zie het niet gebeuren, hoor, Mannaert zet zich daar wel boven.”

“Ivan Leko wil Club ook anders laten voetballen, dat kost tijd. Kijk maar naar zijn periode bij STVV, toen lukte het ook pas na een maand of zes. Maar hij heeft van jongens als Gerkens wel betere voetballers gemaakt. Alleen krijg je bij een topclub minder tijd, bij Brugge moet het sneller gaan. Stel dat Leko een keer of vijf na mekaar zou verliezen, dan krijgen we meteen een ander verhaal. Op dit moment verdient hij gewoon het nodige krediet.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.