Mannaert komt met concrete update over transferdossiers: “Kunnen daarvoor veel geld uitgeven”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

16 augustus 2017 00:15 - De deal van José Izquierdo naar Brighton & Hove Albion wordt vandaag normaal gesproken volledig afgerond, maar onze Colombiaanse flankaanvaller is lang niet de enige die de deur in Jan Breydel achter zich dichttrekt. Zo staan onder meer Bjorn Engels en Stefano Denswil eveneens dicht bij de uitgang, waardoor er ook langs inkomende zijde nog de nodige beweging mag verwacht worden.

“De kans is inderdaad groot dat Engels en Denswil vertrekken”, geeft Vincent Mannaert toe in gesprek met Het Nieuwsblad. “Alvast groter dan dat ze blijven. Er is concrete interesse.” Als beide sterkhouders effectief vertrekken, zal Blauw-Zwart zich achterin nog aanzienlijk moeten versterken. Maar volgens onze algemeen manager kunnen de Club-fans wat dat betreft op beide oren slapen. “Maak je geen zorgen. We staan klaar om andere spelers te halen. Als er draagvlak voor is, kunnen we daar zelfs veel geld voor uitgeven.” Zo heeft Club zijn pijlen alvast gericht op een centrale verdediger uit de Jupiler Pro League.

In eigen rangen rekent Mannaert op Benoît Poulain, Erhan Masovic, German Mera en ook… Timmy Simons! “Toen we met drie achteraan gingen spelen, heb ik tegen Simons gezegd dat zijn statuut weer ging veranderen. We zullen hem nodig hebben omdat dit voor hem als meest centrale verdediger een goed systeem is.” Al zijn er ook andere opties. “Poulain is in België wellicht de meest geschikte verdediger voor een driemansdefensie. Maar hij is veel geblesseerd. We gaan kijken hoe Masovic zich ontwikkelt. Hij is nog maar 18 jaar. Mera komt ook weer in aanmerking. Hij is 27 jaar en op korte termijn inzetbaar.”

In offensief opzicht zijn er op dit moment drie concrete transferdossiers. De Colombiaanse flankaanvaller Luis Fernando Sinisterra vertoeft al een tijdlang in Brugge, maar Club kan zich tot dusver niet vinden in de huidige voorwaarden die Once Caldas stelt. In het geval van de Senegelase middenvelder Krépin Diatta van Sarpsborg is het volgens Het Laatste Nieuws dan weer een kwestie van vraag en aanbod. Tot slot wordt ook de polyvalente aanvaller Martín Benítez van Independiente nog altijd van dichtbij gevolgd.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , , , ,

Comments are closed.