‘Mysterie uitgeklaard: daarom blunderde videoref bij penaltyfout Mechele’

Brandon Mechele (KSV Oudenaarde - Club Brugge)

16 augustus 2017 03:00 - Eerlijk is eerlijk, Zulte Waregem had afgelopen vrijdag een strafschop moeten krijgen toen Brandon Mechele Gent-huurling Peter Olayinka neerhaalde in de zestien. Intussen raken er meer en meer details bekend over de reden voor het niet-ingrijpen van videoref Yves Marchand.

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist staat dezer dagen onder druk. De Pro League eist immers actie na de flagrante misser tijdens Zulte – Club. Verbist vroeg alvast de beelden uit het busje op. “Zodat ik met eigen ogen kan zien wat er is misgelopen”, klinkt het. “Al heb ik Yves intussen telefonisch gehoord en zijn uitleg gekregen. Hij ziet zijn fout in. Of hij nog videoref kan zijn? De beslissing die ik neem, zal ik eerst aan hem meedelen. Donderdag zit ik met hem en de drie andere videorefs (Kris Bellon, Tim Pots en Christophe Delacour, nvdr) samen om te zien hoe we dit soort fouten in de toekomst kunnen vermijden.”

Volgens Het Nieuwsblad werd de fout gemaakt in de selectie van de beelden. “In het busje werden alleen livebeelden (op normale snelheid) bekeken van de fase en op basis daarvan vond het ­videoref-trio dat het geen penalty was. Achteraf bleek op een ander beeld en op herhalingen dat ze fout zaten, maar Marchand had toen al het sein gegeven aan ref Lawrence Visser dat hij het spel mocht hervatten. Te overhaast. Toen we Marchand gisteravond aan de lijn kregen, wou hij bevestigen noch ontkennen”, klinkt het in de krant. De geplaagde videoref reageerde als volgt: “Ik kan alleen maar zeggen dat ik een inschattingsfout gemaakt heb en dat ik dat jammer vind voor Zulte Waregem.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.