Seizoen van de doorbraak voor Vlietinck? “Dat zijn de jongens die het verst raken”

Thibault Vlietinck (KSV Oudenaarde - Club Brugge)

06 augustus 2017 14:04 - Vorig seizoen mochten een hoop jongeren als ‘trainee’ regelmatig op training opdraven met de A-kern en twee jongens slaagden erin om speelminuten te versieren: Ahmed Touba en Thibault Vlietinck. Dat leverde de twee ook een definitieve plaats in de A-kern op. Terwijl Touba al een aantal basisplaatsen wist te bemachtigen, klopt ook Vlietinck alsmaar nadrukkelijker op de deur.

Henk Mariman, die van 2007 tot 2011 werkzaam was in de jeugdopleiding van Club, ziet het alvast zitten in de flankaanvaller. “Als jeugdscout merkte ik hem op als een speler die er toen al bovenuit stak. Je moet altijd voorzichtig zijn om iemand meteen als talent te bombarderen, maar je kon toen al zien dat hij een bepaalde flegma in zijn acties had. Eén tegen één was hij bijzonder sterk”, vertelt hij in Krant van West-Vlaanderen.

“Thibault is iemand met een goede mindset. Hij is kritisch voor zijn prestatie en wil steeds beter doen. Uit mijn ervaring weet ik dat dat vaak de jongens zijn die uiteindelijk het verste geraken. Ik merk ook dat hij de laatste jaren enorm is opengebloeid. Als jong gastje kwam hij regelmatig wat timide over, maar aan werkkracht was er nooit een gebrek. Tot slot kan hij ook een beroep doen op een fantastische ondersteuning van thuis uit. Zijn ouders zijn heel realistisch en houden hem met de voeten op de grond. Met Ivan Leko beschikt Club Brugge over een coach die de aanvallende kaart trekt en dat kan in het voordeel van Thibault spelen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.