Thuis een scoreloos gelijkspel? Zoveel % kans heeft Club om zich in Athene alsnog te plaatsen

Horvath - Denswil - Vormer - Poulain - De Bock - Palacios

24 augustus 2017 14:30 - Hoewel de bookmakers Club Brugge als favoriet naar voren schuiven om de groepsfase van de Europa League te bereiken ten koste van AEK Athene, vertellen de statistieken een ander verhaal. Zo is een 0-0 in eigen huis in de meeste gevallen de voorbode van een slechte afloop. 

Statistisch gezien hebben Ivan Leko en zijn manschappen 34,5 procent kans om zichzelf te verzekeren van Europees voetbal tot Nieuwjaar. Volgens Het Laatste Nieuws slaagde Club er zelfs nooit eerder in om een scoreloos gelijkspel uit de heenmatch nog goed te maken.

“Zich plaatsen na een 0-0 in de heenmatch in eigen huis, het lukte 264 keer bij de 765 precedenten. Club zat tweemaal in zo’n situatie en telkens liep het mis: 2-1 tegen Sporting Lissabon in de 1/16de finales van de Europese Jaarbeursstedenbeker 1967-1968 en 1-0 tegen Dnipropetrovsk in de kwartfinales van de Europa League 2014-2015”, klinkt het in de krant.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.