Twee mankementen in 3-4-3 systeem van Leko? “Zij begrijpen hun rol niet”

Ivan Leko op training bij Blauw-Zwart

01 augustus 2017 13:30 - In de voorbereiding liep het niet altijd van een leien dakje, maar feit is dat Ivan Leko met een duidelijke visie naar Club Brugge gekomen is. Zo staat de 39-jarige Kroaat volop achter zijn 3-4-3 systeem, waarvan het potentieel in de eerste helft tegen Istanbul Başakşehir en 90 minuten tegen Sporting Lokeren tot uiting kwam. 

Vanzelfsprekend is dat nog altijd geen reden voor een hoerastemming in Brugge. Zo kwam de defensieve kwetsbaarheid op pijnlijke wijze tevoorschijn toen de Turkse vicekampioen in de tweede helft op Jan Breydel aan het voetballen sloeg. Volgens Alexandre Teklak is er één groot minpunt aan het systeem van Leko: de flanken Laurens De Bock en Helibelton Palacios. Hij vindt hen niet geschikt voor de 3-4-3 formatie.

“Ze begrijpen hun rol niet”, oordeelt de analist in La Dernière Heure. “In dit geval ligt dat niet aan het systeem, maar aan de spelers die het invullen. Een Meunier bijvoorbeeld zou zich volop uitleven in die rol.” In de terugmatch tegen Istanbul Başakşehir zal wellicht Ahmed Touba kunnen laten zien wat hij op deze positie in zijn mars heeft. Laurens De Bock is immers geblesseerd en behoort niet tot de kern.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.