Vandenbempt doet opmerkelijke vaststelling bij Club Brugge: “Begint mij plots op te vallen…”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

29 augustus 2017 16:30 - Club Brugge won afgelopen weekend met overtuigende 4-0 cijfers tegen Standard. Een clean sheet erbij dus voor Ethan Horvath, maar Peter Vandenbempt was desondanks niet bepaald onder de indruk van de prestatie van de Amerikaanse goalie.

“Het begint mij plots op te vallen dat Horvath – voor zo’n lange jongen te zijn (1,94m) – wel héél erg veel aarzelt op hoge ballen”, steekt de analist van wal in Extra Time. “Er waren een stuk of 4-5 fases tegen Standard waarbij hij nooit eens een keer gedecideerd tussenkwam. Het is altijd komen en weer wijken. Het waren niet de makkelijkste ballen, maar sommige schatte hij gewoon helemaal verkeerd in. Het is aarzelend allemaal.”

Al ziet Vandenbempt ook goeie zaken bij Horvath. “Voor alle duidelijkheid: het is wél een goeie lijnkeeper. Zijn dubbele redding was bijvoorbeeld uitstekend gedaan. En hij deed ook in de thuiswedstrijd tegen AEK Athene twee belangrijke saves in het begin van de match, anders had Club niet eens naar Athene moeten reizen. Zijn penalty overtreding in Athene was dan weer te wild. Het is natuurlijk nog een jonge doelman, maar er is nog redelijk veel werk aan. Ook op technisch vlak.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.