Waarom er slechts 150 Club-fans meereizen naar Athene

Club-fans You'll Never Walk Alone (Club Brugge - Anderlecht)

23 augustus 2017 10:32 - Club Brugge moet donderdagavond vol aan de bak in Athene. Als Blauw-Zwart straks deel wil nemen aan de Europa League groepsfase, moet het immers een scoreloos gelijkspel uit de heenmatch zien op te halen. Voor één keer kunnen de manschappen van Ivan Leko niet op de steun van duizenden Brugse fans rekenen. 

Volgens Het Nieuwsblad zullen slechts 150 supporters mee de verplaatsing maken naar AEK Athene. Ter vergelijking: de Grieken verwachten zo’n 40.000 thuissupporters in hun Olympisch Stadion, dat plaats biedt aan maar liefst 70.000 fans.

De lage opkomst langs Blauw-Zwarte zijde is echter eenvoudig te verklaren. Omdat we ons tijdens de zomervakantie in het hoogseizoen bevinden, zijn de vliegtickets naar Athene erg prijzig. Griekenland is bovendien een erg populaire reisbestemming.

Bijkomend aspect is dat kwalificatiematchen voor de Europa League sowieso op minder belangstelling kunnen rekenen. Twee jaar geleden trokken er ook maar 185 fans richting Athene, voor de verplaatsing naar Panathinaikos.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.