Anderlecht-supporters in ‘Spitsbroers’ zorgen voor ophef: “Marginalen”

Olivier Deschacht (Anderlecht)

12 september 2017 01:00 - Vorige week ging het tweede seizoen van Spitsbroers – een verhaal van twee broers die het proberen te maken als profvoetballer – van start op VTM. Hoewel het hier vanzelfsprekend om een fictieve reeks gaat, zijn er ook de nodige parallellen met de echte voetbalwereld. Zo duiken er wel eens bekende namen op als Wesley Sonck, Jelle Vossen en Ivan Santini. 

Tijdens de eerste aflevering was het Roel Thévenage – het personage van Louis Talpe – dat stof deed opwaaien met de uitspraak: “Wat moet ik doen? Afzakken naar f*cking KV Mechelen?”. De fans van Malinwa konden namelijk allesbehalve lachen met dat citaat.

In de tweede aflevering speelden de fans van Anderlecht een negatieve hoofdrol in de serie, tot groot jolijt van heel wat Twitterende voetbalfans. Een bloemlezing.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.