Bruggeling droomt luidop van nationale ploeg: “Zou mooiste moment in mijn carrière zijn”

Denswil en Decarli (Club Brugge - Standard)

07 september 2017 00:30 - Club Brugge moest de voorbije week 6 spelers afstaan vanwege interlandverplichtingen: Abdoulay Diaby (Mali), Lior Refaelov (Israël), Erhan Masovic (Servië U21) en het trio Jens Teunckens – Dion Cools – Jordi Vanlerberghe (België U21). Zomeraanwinst Saulo Decarli mocht in het verleden ook al acht keer proeven van de U21 van Zwitserland, maar hij droomt van het échte werk.

“Mijn voorbeeld is… Marco Materazzi. Ja, ook na die kopstoot van Zidane”, lacht Decarli. “Hij heeft een heel speciale carrière achter de rug. Altijd vechten om prof te zijn, vaak in lagere reeksen gespeeld ook. Ik heb altijd naar hem gekeken. ‘Als hij het kan, dan kan ik het ook’, dacht ik. Nu ik eindelijk mijn kans krijg, ben ik enorm opgewonden. Hier heb ik jaren op gewacht.”

Dankzij zijn transfer naar Club Brugge vergroten ook zijn kansen op een selectie voor Zwitserland. “Zo heel ver zit ik niet van de nationale ploeg, want bij Braunschweig werd ik al gevolgd. Dat ik nu bij een topclub speel, verhoogt mijn kansen om international te worden. Het is mijn doelstelling, maar dan moet ik blijven doen wat ik altijd gedaan heb. Blijven werken, elke dag beter worden. Op een dag het shirt van Zwitserland dragen: dat zou het mooiste moment in mijn carrière zijn”, besluit Decarli in Het Laatste Nieuws.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.