Brugse coach tikt Club-fans op de vingers: “Ik was enorm verbaasd, niet te vatten”

Ivan Leko en Rudi Cossey

27 september 2017 00:01 - Dat Club Brugge over een hondstrouwe aanhang beschikt, is algemeen geweten. Maar ook het grootste supporterslegioen van België krijgt al eens kritiek. Assistent-coach Rudi Cossey doet zijn verhaal in Sport/Voetbalmagazine

“Ik was enorm verbaasd dat onze supporters, na het verlies in Moeskroen, zo negatief waren tegenover Ivan”, vertelt onze T2. Gedrag dat ook Blue Army al veroordeelde: ‘Agressieve wegwerpgebaren, boegeroep en zelfs een halfvolle pint richting z’n hoofd. Dat was het deel voor onze Ivan Leko na de eerste verlieswedstrijd op Moeskroen. Zal het eventjes gaan ja?’

“Ik begrijp de ontgoocheling”, vervolgt Cossey zijn verhaal. “Wij waren óók teleurgesteld, maar ik kan het niet vatten dat een nieuwe trainer na de beste start in jaren wordt uitgefloten. Ik vermoed dat de Europese uitschakeling is blijven hangen, maar Başakşehir was een maatje te groot voor ons. AEK was op papier een haalbare kaart, maar in Athene waren we niet in staat om hen pijn te doen. Jammer, maar dat kan gebeuren.”

“En ik denk niet dat we de Europa League gingen winnen. Aan het verleden kunnen we niets meer veranderen, op de toekomst hebben we wél vat. Als we kampioen worden en de beker winnen, dan staat iedereen op de banken te springen, maar je hebt supporters ook nodig als het wat minder gaat. Ivan leeft voor zijn vak, probeert de groep sterker te maken en wil alle matchen winnen, maar als trainer moet je vooral een dikke huid hebben. Een keihard vak, waarin je vroeg of laat een schietschijf wordt. Eerst in de media, daarna op supportersfora. Resultaten bepalen álles.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.