Brugse succestrainer voorspelt de Slag om Vlaanderen

Anthony Limbombe (Club Brugge - AA Gent)

28 september 2017 01:00 - Zondagnamiddag kijken Club Brugge en AA Gent elkaar in de ogen tijdens een Slag om Vlaanderen zónder Hein Vanhaezebrouck. En hoewel Blauw-Zwart momenteel 15 punten voorsprong heeft op de Buffalo’s, spreekt Henk Houwaart nog altijd van een absolute topper. 

Houwaart boekte zowel als speler als trainer successen bij Club en is nog altijd verliefd op de Brugse kleuren. Zo zal hij zondag – zoals bij elke thuismatch – plaatsnemen op de tribunes in Jan Breydel. “Zelfs nu Gent veertiende staat, blijft dit voor mij een absolute topper”, vertelt de Haagse Belg aan Het Laatste Nieuws.

De gewezen middenvelder verwacht dat Ivan Leko & co straks de drie punten thuis kunnen houden. “In de situatie waarin Gent verzeild is, heeft het een reeksje van enkele overwinningen nodig. Wat mij betreft hoeft dat zondag niet te beginnen, je weet dat mijn hart voor Club klopt. Het wordt een hele rare topper zondag. Maar het blijft een topper, sowieso.”

Ze mogen me altijd bellen

“Met een Club Brugge dat nu echt op toerental is gekomen. Voetballend vond ik het wekenlang wat weinig, maar nu regeert Vanaken als een heertje op het middenveld. En ook die Dennis lijkt terug boven water na een dipje. Man, voor zo’n spelertje komen de mensen naar het stadion. Ik geniet nog het meest van Ruud Vormer, in hem herken ik mezelf als speler.”

Hoewel Houwaart intussen 72 is, zou hij met plezier opnieuw aan de slag gaan in de voetbalwereld. “Sinds het afscheid bij Zwevezele eind vorig seizoen zit ik thuis en dat is niks voor een voetbaldier als ik. Ik word gek. Natuurlijk heb ik nog de energie om een trainerskunstje op te voeren. Alleen: iedereen denkt dat ik gestopt ben als trainer. Weet je, ik heb nog nooit mijn cv opgestuurd naar een club, maar ze mogen me bellen, hoor.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.