Club Brugge krijgt ervan langs: “Als enige eersteklasser”

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

05 september 2017 06:00 - Club Brugge zat tijdens deze zomermercato met een te ruime spelerskern en die moest logischerwijs dan ook afgeslankt worden. Daardoor kwamen Jérémy Perbet (KV Kortrijk), Elton Acolatse (Sint-Truiden) en Dorin Rotariu (Moeskroen) bij een andere eersteklasser terecht. En daar is opnieuw heel wat ophef rond ontstaan. 

Michel Preud’homme was in zijn tijd op Jan Breydel absoluut geen fan van huurlingen die in actie kwamen tegen Club. Dat maakte hij ook duidelijk en sindsdien hanteert Blauw-Zwart “financiële compensaties” voor wanneer hun speler tóch zou opgesteld worden tegen zijn moederclub. Zo was er eerder al de clausule van Sander Coopman, waarbij Zulte Waregem zo’n 700.000 euro moest ophoesten als het de speler zou opstellen. Ook bij Perbet, Acolatse en Rotariu is er een gelijkaardige overeenkomst.

Komende zaterdag speelt Club op Le Canonnier en zal Rotariu hoogstwaarschijnlijk niét in actie komen, tenzij Moeskroen 400.000 euro neertelt. Ook STVV en KV Kortrijk lijken niet van plan om Acolatse en Perbet op te stellen tegen Blauw-Zwart. “Er zijn inderdaad afspraken gemaakt”, vertelt Philippe Bormans, CEO van STVV. “Zoals vorig seizoen al gebeurde met Mechele, Bolingoli en Bruzzese. Meer kan ik daar niet over zeggen. Maar de som die we Club moeten betalen als we Acolatse opstellen, ligt bij ons wel een stuk lager dan die van Coopman.” Kortrijk-CEO Matthias Leterme wil niet veel kwijt over de hele heisa. “Omdat duidelijk is afgesproken dat er niet over wordt gecommuniceerd.”

Bij Het Nieuwsblad stellen ze vast dat Club Brugge de enige eersteklasser is die dit soort clausules toepast. “Een rondvraag bij de andere topclubs in de Jupiler Pro League leert dat Anderlecht, Standard, AA Gent noch RC Genk zo’n financiële compensatie afdwongen. Zo mogen Ryan Mmaee, Davy Roef en Isaac Kiese-Thelin met Waasland- Beveren wél aantreden tegen respectievelijk Standard en Anderlecht en moet Zulte Waregem géén compensatie betalen als het Olayinka over twee weken opstelt tegen AA Gent”, klinkt het in de krant. In het verleden waren er echter wél gelijkaardige overeenkomsten bij andere clubs terug te vinden.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.