Dankzij Charly Musonda is Cools nu ‘rechtsback’ bij Club Brugge

Dion Cools (Club Brugge - Standard)

23 september 2017 07:30 - In de eerste weken van het seizoen leek het er niet op dat Ivan Leko rekende op Dion Cools, want de verdediger raakte aanvankelijk niet eens in de wedstrijdselectie. Nadat hij eind augustus zijn kans kreeg tegen KV Kortrijk, dwong hij echter een basisplaats af op de rechterflank.

Maar het had ook anders kunnen lopen. Zo kwam Cools naar Club als rechtsachter, maar speelde hij oorspronkelijk op een volledig andere positie. Zijn korte passage in de jeugd van Anderlecht bracht daar verandering in. “In Leuven speelde ik altijd op de 10, maar daar stond bij Anderlecht Charly Musonda Jr. Een geweldige voetballer”, onthult Cools in Sport/Voetbalmagazine.

“We waren met vijf spelers voor één plaats, de 8, waardoor ik uiteindelijk centraal in de verdediging terechtkwam. Zonder morren? Ik had geen keuze, anders speelde ik misschien maar tien minuten per match. (lacht) Een fantastische generatie, waarmee we los kampioen werden. Ik ben er maar één jaar gebleven, vooral omdat OHL naar eerste klasse promoveerde en ik als vijftienjarige bij de beloften kon spelen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.