Degryse geeft foute inschatting over Brugse basispion toe: “Ik had mijn twijfels, maar het was geen probleem”

Marc Degryse (analist)

26 september 2017 15:00 - Er zijn dit seizoen twee spelers bij Club Brugge die nog geen enkele minuut misten in de Jupiler Pro League: Ethan Horvath en Brandon Mechele. Op die laatste was er – zeker in het begin van het seizoen – al heel wat kritiek, maar de laatste weken haalt de centrale verdediger een hoog niveau.

Net als heel wat Club-fans had ook Marc Degryse geen hoge pet op van Mechele. Ivan Leko kende de 24-jarige West-Vlaming echter al van in zijn periode bij Sint-Truiden en liet hem steevast in de basis staan.

“Ik had ook mijn twijfels, moet ik zeggen”, opent de analist in Extra Time. “Zeker in de opbouw met Decarli dacht ik: als ze echt onder druk staan, wat gaan ze dan doen? Maar het was geen probleem, Mechele trok zijn plan”, geeft Degryse toe. “Na de eerste nederlaag tegen Moeskroen heeft hij de week daarop met dezelfde ploeg gespeeld. Ze zeggen vaak ‘never change a winning team’, maar bij Leko was het ‘never change a losing team’.”

Ook Filip Joos vindt dat Leko hiermee goeie punten heeft gescoord. “Het pleit voor Leko. Hij kent Mechele van bij STVV en heeft geoordeeld: ‘die kan ik gebruiken’. Terwijl wij dachten van: ‘die is toch al eens mislukt, want anders ga je niet naar Sint-Truiden’.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.