Degryse heeft vertrouwen in Club-speler: “Dat moest Izquierdo ook leren”

Marc Degryse (analist) (2)

16 september 2017 07:20 - Ivan Leko gooide dit seizoen het roer om bij Club Brugge en liet de ploeg in een nieuw systeem aantreden. Aanvankelijk was dat een 3-4-3, de laatste weken schakelde Leko om naar 3-5-2. In ieder geval is het voor de verdediging en de flanken wennen, en over bepaalde posities maakten sommigen zich zorgen.

Zo werden na de partij tegen Moeskroen wel wat vraagtekens geplaatst bij Anthony Limbombe op de linkerflank. Die antwoordde echter met een goede prestatie tegen KV Mechelen. Marc Degryse gelooft dat Limbombe wel zijn draai zal vinden. “Het is toch wennen en zoeken voor die jongen in dit systeem, waarin hij de hele flank moet doen”, ziet de analist wel bij Play Sports.

“Vorige week had hij wel wat problemen met zijn verdedigend werk, maar nu deed hij het goed tegen Croizet – toch de Mechelen-speler met de beste individuele actie. Soms verdedigt hij wel met risico. Maar ik herinner me toch ook dat Izquierdo dat een beetje heeft moeten leren onder Preud’homme. Er waren ook momenten dat Preud’homme met drie achterin speelde en Izquierdo dan de hele flank deed. Alleen kon hij dan zo veel dreiging brengen dat hij de tegenstander meer liet verdedigen dan hij zelf moest doen. Dat is nog een leerproces voor Limbombe. Maar vandaag was het niet slecht.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.