“Deze 3 spelers laten het systeem van Leko draaien”

Anthony Limbombe (Club Brugge - Standard)

27 september 2017 02:00 - De punten waren er al, maar afgelopen zondag kregen we ook sprankelend voetbal te zien van Club Brugge. Wim De Coninck ziet dat oorspronkelijk drie bankzitters dezer dagen een sleutelrol vervullen in het 3-5-2 systeem van Ivan Leko. 

“Club speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen in Charleroi en Anthony Limbombe was wat mij betreft de man van de match”, opent de analist in Sport/Voetbalmagazine. “In het begin van het seizoen stond hij niet in de ploeg, evenmin als Vanaken en Cools, maar het zijn nu net die drie die het systeem van Leko laten draaien. Tussen Limbombe en Vanaken is de verstandhouding op de linkerflank uitstekend.”

“Omdat Club zo dominant voetbalde, op de laatste twintig minuten na, kon hij zich vooral offensief uitleven, tegen een altijd wijkende Marinos. Dat heeft zijn redenen: Limbombe zet niet altijd de dribbel in, maar hij heeft een goeie voorzet met links én een gevaarlijk schot met rechts. Je weet dus nooit op voorhand wat hij gaat doen. De goal die hij maakte, was de kers op de taart.”

“In het systeem van Leko speelde hij De Bock uit de ploeg.” Laatstgenoemde moest op Mambourg zelfs op de tribune plaatsnemen. “Aanvallend trekt die ook zijn streng, maar hij is verdedigend sterker. Limbombe is dat deel nog aan het leren. In Moeskroen werd het nog afgestraft en soms staat hij nog steeds aan de buitenkant te dekken, maar hij boekt progressie. Net zoals Leko die voor zijn ploeg ziet. Op het moment dat hij zei dat Club Brugge de beste ploeg van België was, klopte dat nog niet. Na zondag wel”, besluit De Coninck.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.