Engels geeft toe: “Zij wilden vorig jaar 15 miljoen euro betalen”

Bjorn Engels juicht

02 september 2017 06:49 - Donderdag kwam eindelijk een einde aan de transfersoap rond Björn Engels. Na een zomer vol speculaties verhuisde de 22-jarige verdediger uiteindelijk naar Olympiakos. Club Brugge ving uiteindelijk tussen de 6 en 7 miljoen euro voor zijn jeugdproduct, plus nog wat bonussen. Dat had een jaar geleden dubbel zoveel kunnen zijn.

In Het Nieuwsblad geeft Engels toe dat Bournemouth een jaar geleden 15 miljoen op tafel wilde leggen. “Inderdaad. Maar dan blesseer ik me aan mijn schouder in die eerste Champions League-wedstrijd tegen Leicester. Na wat mijn beste helft van het seizoen zou blijken. Ik was drie maanden out en kon mij niet meer laten zien. Op dat moment heb ik wel gevloekt dat ik die transfer niet heb gekregen”, klinkt het.

Engels weet ook waarom de prijs zo fel gezakt is. “Ik heb mijn slechtste seizoen ooit achter de rug. Dat heeft een invloed op de prijs. Kijk, als ze je willen, betalen ze. Maar 15 miljoen euro voor mij? Ik ben realistisch genoeg om mezelf naar waarde te schatten. Het punt was dat Club vorig jaar 20 miljoen vroeg. Dat vond ik te veel. Dat is nog nooit betaald voor een verdediger uit de Belgische competitie. Ik ga niet rond de pot draaien dat ik daardoor gefrustreerd was.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.