Engels verklaart keuze voor Olympiakos: “Daar was ik maximaal vierde keus”

Bjorn Engels interview (Club Brugge - Kortrijk)

02 september 2017 07:07 - Björn Engels sprak de voorbije jaren meermaals zijn liefde uit voor de Engelse Premier League en zowat iedereen dacht dan ook dat de verdediger deze zomer voor een transfer naar Engeland zou kiezen. Het werd uiteindelijk echter Olympiakos, ondanks dat ook clubs als Fulham en Leicester City interesse toonden.

“Die waren er, ja, maar die drukten aanvankelijk niet echt door. Ik moest ook aan mezelf denken. Bij bepaalde ploegen zou ik moeten opboksen tegen verdedigers met veel meer Premier League-ervaring. Dan zou ik maximaal vierde keuze zijn. En dan ben ik niet de gelukkigste persoon”, legt Engels echter uit in Het Nieuwsblad.

Zijn transfer naar Olympiakos betekent niet het einde van de Engelse droom van Engels. “Wie het hier goed doet, krijgt wel mogelijkheden. De verdediger die ik vervang, Retsos, vertrok naar Leverkusen. Mirallas is van Olympiakos naar Everton gegaan. De Engelse ploegen komen hier ook scouten.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.